In momentul in care il vei avea in brate pe micutul tau, incetul cu incetul vei incepe sa il studiezi si sa il cunosti cu fiecare imbratisare si cu fiecare baita pe care i-o faci.
La nivelul urechilor te vei obisnui cu dimensiunile, forma, simetria si pliurile lor astfel incat daca va aparea vreodata o modificare la acest nivel vei fi prima care va detecta acets lucru si vei merge la medicul de familie sau medicul pediatru pentru a intreba.
Intotdeauna parte externa a urechilor va fi curatita cu o compresa moale de bumbac, curata ce nu lasa firisoare gen vata ce pot intra in canalul auditiv si sa provoace iritatie. Atentie la betisoarele de ureche, ce pot rani foarte rapid urechea bebelusului la orice miscare brusca facuta de acesta si poti ajunge pana la perforatia timpanului. Nu se umbla la canalul auditiv extern decat ai o recomandare medicala, caci cu cat vei impinge mai tare acea ceara cu cat atat poti forma un dop destul de greu de inlaturat.
Atentie, nu ai voie sa folosesti obiecte ascutite de genul chibrituri, agrafe scobitori ce le-ai pus in capat vata pentru a curata canalul auditiv caci varful poate oricand trece prin vata si perfora timpanul, facand niste rani ce vor afecta auzul bebelusului.
Vei urmari in permanenta, fara a acorda o atentie deosebita, locul in care bebelusul tau a dormit pentru ca daca exista o secretie modificata la nivelul urechii, locul respectiv va fi patat.